Krupa gostovala u Gradskom vrtu

U Krupi nisu zadovoljni samo igrom, nego i gostoprimstvom: Hvala Osijeku i želimo im mnogo sreće

Adnan Beganović

Aktuelni osvajač Prve lige i Kupa Republike Srpske, FK Krupa, u subotu je u Osijeku odigrao prijateljski susret sa istoimenom domaćom ekipom, koja u sezoni ispred nas ima jedan cilj a to je osvojiti barem jedan trofej.

Slavio je Osijek s minimalnih 1:0, no Krupa je pružila odličnu partiju što se može zaključiti i iz izjave trenera Osijeka, Nenada Bjelice, koji je nakon meča istakao da nikako nije zadovoljan s onim što su prikazali njegovi izabranici.

Istina, imao je Osijek više izglednijih prilika, ali i Krupa je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila, a mladi trener ekipe iz Kanjona Tijesno, Vladimir Ilić, zadovoljan je ovom provjerom.

"Odlična utakmica, iako smo poraženi, moram reći da sam zadovoljan kako smo odigrali. U krajnjem slučaju, igrali smo protiv tima čija tržišna vrijednost je 20 miliona eura, a uspjeli smo pružiti dostojan otpor. Imali smo i neke prilike, tako da doista moram biti zadovoljan. Mislim da sve ide onako kako smo zacrtali i da ćemo spremni dočekati prvenstvo", za SportSport.ba je istakao Ilić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

No, nisu u Krupi zadovoljni samo igrom, odnosno čelnici kluba iz Kanjona Tijesno imaju samo riječi hvale i za čelnike Osijeka koji su ih prema njihovim riječima, dočekali na jedan fenomenalan način.

"Mogu samo reći, hvala Osijeku. Dočekani smo na jedan fenomenalan način i po tom se vidi da se radi o jednom velikom klubu. Osjećali smo se u Osijeku kao kod kuće, a nadam se da ćemo uskoro imati priliku da im se revanširamo za sjajno gostoprimstvo", kratko je za SportSport.ba izjavio Dragomir Ilić, čovjek koji je zajedno sa svojim bratom Draškom i ostalim saradnicima od Krupe napravio klub koji je rado viđen gost i van granica naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.