Dobra igra Krupe ali minimalan poraz u Osijeku

Prijateljski susret

Dobra igra Krupe ali minimalan poraz u Osijeku

A. Beganović

Prijateljski susret odigrali su Osijek i Krupa, a slavio je hrvatski klub s minimalnih 1:0.

U okviru priprema za narednu sezonu Krupa je gostovala u Osijeku i pružila je dobar otpor favoriziranom Osijeku, čiji cilj u sezonu ispred nas je osvajanje barem jednog trofeja.

Imao je Osijek više od igre, ali uglavnom je u prvom poluvremenu Krupi prijetio udarcima sa distance, a nakon jednog takvog upućenog od Leovca lopta je završila u mreži ekipe iz Kanjona Tijesno.

No, nisu se izabranici Vladimira Ilića samo branili. Pokušavali su igrati svoju prepoznatljivu igru sa mnogo kratkih dodavanja i onda iz takve igre ugroziti Osijek. Uspjelo im je to u nekoliko navrata, ali na kraju ipak nisu uspjeli postići pogodak.

Sve u svemu, dobra provjera za bosanskohercegovački klub koji će i pored toga što je u prošloj sezoni osvojio Prvu ligu Republike Srpske i u narednoj sezoni igrati u istom rangu, a trener Osijeka Nenad Bjelica nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Nisam zadovoljan, možemo i moramo mnogo bolje. Imali smo mnogo neforsiranih grešaka i nedostajalo nam je agresivnosti. Trebamo doći do svježine, imamo još sedam dana do otvaranja sezone i vjerujem da ćemo duel sa Goricom dočekati u mnogo boljem stanju", rekao je Bjelica nakon meča.

Na kraju dodajmo da će Krupa voljom žrijeba u novu sezonu krenuti duelom sa sada već bivšim premijerligašem, Rudar Prijedorom i biće to derbi prvog kola Prve lige RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi