UEFA najavila

U ponedjeljak novi žrijeb, tri premijerligaša u bubnju

Admin Čaušević

Još uvijek postoji mogućnost da neki premijerligaši i u augstu igraju evropske utakmice. 

Od četiri bh. predstavnika do sada je samo Tuzla City nadmudrio svoje protivnike. Tuzlaci su bez problema izbacili slabašni Tre Penne i izborili plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka AZ Alkmaar.

Zrinjski je naivno ispao od Sheriffa u Ligi prvaka, pa će svoj evropski put nastaviti u 2. pretkolu Konferencijske lige. Protivnik je prvak Albanije, Tirana.

U drugom pretkolu igrati će i Velež. Osvajač Kupa BiH je za rivala dobio nezgodni klub sa Malte, Spartans Hamrun koji je izbacio Alashkert.

Upravo će se Zrinjski, Velež i Tuzla City naći u novom žrijebu kojeg je UEFA zakazala za ponedjeljak 18. juli. Riječ je žrijebanju potencijalnih parova trećeg pretkola.

Plemići će se naći u stazi šampiona i neki od mogućih protivnika su Shaktior(Bjelorusija), Levadia Tallin (Estonija), Riga(Latvija), Lech Poznan(Poljska), La Ballkani(Kosovo), TNS (Vels) i drugi.

Rođeni i tuzlanski Plavi će se naći u glavnoj stazi. Ranije je odlučeno da klubovi s najvećim koeficijentima budu postavljeni za nositelje.

To znači da će par AZ Alkmaar - Tuzla City biti među nositeljima, dok će se par Velež - Hamrun naći među nenositeljima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

UEFA će naknadno odrediti eventualne podgrupe za glavnu stazu pa će lista potencijalnih protivnika Veleža i Tuzla Cityja biti dodatno skraćena.

Podsjećanja radi, utakmice 2. pretkola se igraju 21. i 28. jula, a susreti trećeg pretkola su na programu 4. i 11. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.