Velež pred sobom ima neobičnog i veoma opasnog rivala

Neugodan izazov za Rođene

Velež pred sobom ima neobičnog i veoma opasnog rivala

Midhat Šljivak

Mostarski Velež narednog četvrtka će na Grbavici igrati meč 2. pretkola Konferencijske lige.

Protivnik izabranicima Amara Osima bit će ekipa Hamrun Spartans s Malte i to je klub koji je, ako je suditi po večerašnjem susretu, itekako opasan po Rođene.

Hamrun Sprtansi su u prvom pretkolu uvjerljivo izbacili Alashkert iz Armenije. Večeras su na svom terenu slavili s 4:1 i nadoknadili su poraz od 1:0 iz prvog meča.

Interesantno je da je večerašnji trijumf Spartansima prvi u Evropi nakon 30 godina. Posljedni trijumf upisali su 1992. godine protiv Maribora s 2:1, ali su pregaženi u uzvratu s 4:0.

Također, ovo im je tek drugi put u historiji da su prošli jednu rundu evropskog takmičenja. Davne 1984. godine uspjeli su eliminisati Ballymenu iz Sjeverne Irske i tu je bio kraj njihovim evropskim uspjesima.

U narednim godinama bilježili su brojne neuspjehe. Ispadali su u prvim pretkolima sve do Alashkerta ove sezone.

Često su Spartansi u proteklim godinama igrali i niželigaški fudbal. Ipak, vratili su se na velika vrata i 2021. godine su osvojili osmi naslov prvaka Malte.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Evropu prošle godine nisu igrali. Zbog skandala o namještanju utakmica iz 2013. godine izbačeni su iz takmičenja, pa su morali čekati još godinu dana kako bi se pojavili na evropskoj sceni.

Za sada im ide dobro. Velež je naredni rival i Rođeni tim s Malte nikako ne smiju podcijeniti jer se radi o jako dobroj ekipi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniKakanj
I Velež i Tuzla igraju na Grbavici, poklapaju se termini. Ko ima prednost ? Sretno i jednim i drugim.
6 0
rabodimis
Kako se*u, jel moguce.. Izbacili ljudi jedan AEK prosle godine a sad su im ovi poluamateri neobicni i opasni ?? Ma hajte molim vas.. Ako ispadnu od ovih nek morza ekspresno nogom nabiju...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi