Više od 20 navijača uhapšeno

Potpuni haos u Tirani nakon utakmice i žestok obračun navijača Zrinjskog i policije

Midhat Šljivak

Zrinjski je jučer pobijedio Tiranu s 1:0 u utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Bilbija s penala, a u ovom duelu Plemići su imali i veliku podršku s tribina.

Grupa Ultrasa došla je u Tiranu da bodri svoj tim, ali nažalost nije sve završilo kako treba i došlo je do velikog obračuna nakon utakmice.

Navijači Zrinjskog došli su u sukob s policijom. Euronews Albania objavio je snimak na kojem navijači bacaju predmete na policiji koja zetim žestoko uzvraća.

Dobar dio navijača je uhapšen u ovim neredima. Nije poznat razlog zbog čega je obračun započeo, ali bilo je tu brutalnih udaraca.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Albanski mediji tvrde da je oko 25 navijača Zrinjskog privedeno. Jedan od njih je povrijeđen u sukobima, a policija je objavila kako je u bolnici završio i jedan njihov pripadnik.

OVDJE pogledajte snimke hapšenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.