Sigurno će imati priliku za veću minutažu

Sin Vedina Musića sa Grbavice odlazi na posudbu

Samir Mlaćo
Federalni prvoligaš Gradina iz Srebrenika u svoje redove dovela je sina nekadašnjeg bh. reprezentativca Vedina Musića.

Radi se o Amaru Musiću koji stiže na posudbu iz FK Željezničar.

Mlađi Musić je odlučio da se za minutažu bori u federalnom prvoligašu i sigurno je napravio pravi potez.

Bio je pionirski, kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje, imao je i neugodnu povredu, no uspješno se vratio na teren.

U teškoj konkurenciji na Grbavici nije se mogao nadati minutaži ove sezone, pa je odlučeno da krene put Srebrenika.

“Talentovani bek FK Željezničar, Amar Musić, stigao je na jednogodišnju posudbu u Srebrenik te će u narednoj sezoni braniti boje našeg kluba.

Amar Musić je kompletne pripreme već odradio sa sarajevskim premijerligašem čije je omladinske selekcije upravo i prošao, a protekle sezone je u susretu sa HŠK Zrinjski debitovao za seniorski tim. Upisao je ukupno 22 nastupa u dresu U-15, U-17 i U-19 reprezentativnih selekcija BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo, novi bek Plavih je sin nekadašnjeg igrača Gradine i legende bh. fudbala, Vedina Musića, a još kao kadet dobio je poziv i boravio na probnom radu u slavnom Bajernu iz Minhena.

Amaru želimo dobrodošlicu u kraljevski grad i iste staze slave kojim je koračao otac Vedin“, stoji u objavi OFK Gradina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.