Gostujućim navijačima zabrana na neutralnim terenima?

Sigurnost na prvom mjestu

Gostujućim navijačima zabrana na neutralnim terenima? · Saznajemo

Edmir Škorić

Početak nove premijerligaške sezone poprilično je zakomplikovan zbog brojnih odgoda utakmica, a dosta njih igra se na neutralnim terenima.

U prvom kolu nisu igrani mečevi Sarajevo - Tuzla City i Sloboda - Zrinjski zbog nastupa Tuzlaka i Mostaraca u Evropi, a odgode nas čekaju i u drugom, pa i trećem kolu.

Osim toga, dosta utakmica igra se na neutralnim terenima jer su u toku radovi na postavljanju novih terena na mnogim stadionima u Premijer ligi BiH. U prvom kolu je Borac gostovao Slogi Doboj u Modriči, dok će recimo duel 2. kola između Borca i Sarajeva biti odigran u Bosanskom Novom.

Meč Slobode i Zrinjskog igrat će se u Gradačcu, dok će se derbi između Veleža i Zrinjskog u šestom kolu po svemu sudeći odigrati u Gabeli.

Upravo zbog toga su iz nadležne komisije predložili da se na neutralnim, odnosno zamjenskim terenima zabrani dolazak gostujućih navijača, a ova odluka bit će na snazi sve dok se tereni ne završe. Neslužbeno, donesena je odluka, ali još uvijek nismo dobili službenu potvrdu. Pokušali smo provjeriti, no s obzirom da je isteklo radno vrijeme, iz NFSBiH nismo mogli dobti potvrdu ove informacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Postoji opravdan strah da bi moglo doći do sukoba među navijačima i da neće biti moguće osigurati bezbjednost u takvim okolnostima.

Dakle, to bi značilo da će se duel Borca i Sarajeva igrati bez prisustva gostujućih navijača, a to će biti slučaj i na mnogim drugim mečevima u prvom dijelu nove sezone Premijer lige BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
A moglo se u Modriču? Prekinite prvenstvo,već je neregularno svakako
11 0
nedoni46
Bas pred tekmu borca i sarajeva? Umrla vam yebem!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi