Trener Bavaraca o Kaneu

Nagelsmann baš i ne vjeruje Hasanu: "Mislim da je Bayernu teško da ga dovede"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski otišao je u Barcelonu i sada se mnoga imena napadača dovode u vezu s Bayernom.

Jedan od napadača koji se najviše spominju kao potencijalna zamjena Poljaka jeste kapiten reprezentacije Engleske i igrač Tottenhama, Harry Kane. 

O potencijalnom dovođenju engleskog golgetera govorio je i Julian Nagelsmann, trener Bayerna, koji baš i ne vjeruje u njegovo dovođenje, koje je primarni zadatak našeg Hasana Salihamidžića.

"Problem je u tome što je Kane veoma skup. On je briljantan napadač, jedan od najboljih napadača, jedan od rijetkih koji može da igra baš na poziciji centarfora. Doduše, posljednjih godina često igra i na mjestu desetke. Veoma je snažan, moguće je da bi davao mnogo golova u Bundesligi, ali mislim da je Bayernu teško da ga dovede. Vidjet ćemo šta će se događati u budućnosti", rekao je Nagelsmann, pa dodao:

"On ima ugovor sa Totenhemom, a mi moramo da se koncentrišemo na pripreme našeg tima za predstojeću sezonu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Bayern je u prethodnoj sezoni po deseti put u nizu osvojio naslov prvaka Njemačke i glavni je favorit da to učini i po 11. put.

Što se Salihamidžića tiče, on je ovog ljeta uradio sjajan posao. Doveo je u klub Sadija Manea, Matthijsa de Ligta, Noussaira Mazraouija, Ryana Gravenbercha, a potpisan je novi ugovor sa Sergeom Gnabryjem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.