To nisu očekivali: Mane otkrio s kojim igračem Liverpoola je i danas u kontaktu

Senegalac dao objašnjenje

To nisu očekivali: Mane otkrio s kojim igračem Liverpoola je i danas u kontaktu

Endin Čaušević

Sadio Mane iznenadio je prije nekoliko sedmica fudbalsku javnost odlukom da napusti Liverpool i karijeru nastavi u dresu Bayerna.

Mane je s dosta uspjeha igrao u dresu Liverpoola i uspio je s ovim klubom da osvoji skoro sve što je mogao, a onda je odlučio da je došlo vrijeme za novi izazov u karijeri.

Senegalac je imao još godinu dana ugovora s Redsima i odbio je produžiti saradnju i bilo je jasno da želi da ide. Liverpool mu nije pravio probleme i prihvatio je ponudu njemačkog kluba od 35 miliona eura.

Mane će za Bayern biti sigurno veliko pojačanje i prava zamjena za Roberta Lewandowskog koji je otišao u Barcelonu.

Liverpool je doveo već zamjenu za Senegalca i njegovo mjesto će zauzeti Darwin Nunez kojem sigurno neće biti tako lako da nadomjesti sve ono što je Mane davao Liverpoolu prethodnih sezona.

Mane je nedavno dao intervju za njemačke medije i jedno od pitanja bilo je da li je i dalje u kontaktu s nekim igračima Liverpoola, a on je otkrio da je još uvijek u kontaktu s Mohamedom Salahom.

Godinama se pisalo da Mane i Salah nisu u dobrim odnosima, ali i ovo je još jednom demantovalo sve te špekulacije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ljudi često govore da postoji rivalstvo između mene i Salaha, ali to nije tako. Nemam rivalstvo ni s jednim od igrača. Mi imamo dobar odnos i još uvijek se čujemo. Novinari uvijek pokušavaju da preuveličavaju stvari zbog čitanosti. Imamo dobar odnos sa svim igračima s kojima sam igrao u karijeri u bilo kojem klubu i to možete i njih da pitate", rekao je Mane.

Senegalac je u dresu Liverpoola odigrao 269 utakmica u svim takmičenjima i zabio je 120 golova i dodao još 48 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ThrillerHz
Sta je tu cudno, nije otisao iz Liverpoola prije 5 godine pa da kontakti izblijede, vec prije par dana…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi