Nije prešao u Kraljevski klub

Lewandowski sve priznao: Real ga je zvao tri puta, sastajao se s Perezom, ali...

Eldar Ganibegović

Najveće pojačanje ovog ljeta za Barcelonu definitivno je Robert Lewandowski.

Ipak, Poljak je u nekoliko navrata u karijeri bio na meti velikog rivala, Real Madrida, protiv kojeg bi rano ujutro po našem vremenu trebao debitovati za Blaugranu.

Prvi put da ga je Florentino Perez želio prebaciti u Real Madrid dogodio se nakon čarobne večeri 24. aprila 2013. kada je Poljak zabio sva četiri pogotka Kraljevima (4:1) igrajući za Borussiju Dortmund, u polufinalu Lige prvaka.

Robert Lewandowski postao je prvi igrač koji je postigao četiri pogotka protiv Real Madrida u nekom evropskom natjecanju.

Nakon te utakmice u poljskog napadača "zaljubio" se predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a nakon toga je uslijedio i sastanak njih dvojice.

"Istina je da sam sreo Florentina Pereza nekoliko puta. Jednom nakon utakmice u kojoj sam igrao protiv Real Madrida. Ali o čemu se tada razgovaralo, ne mogu vam reći", priznao je Robert Lewandowski u jednom intervjuu 2021. godine. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewandowski je te sezone izgubio finale Lige prvaka od minhenskog Bayerna i nije želio otići u Real. Ostala mu je još jedna sezona u Dortmundu prije nego što se pridruži rivalskom Bayernu.

Real Madrid se nije predavao, a vremenom ga je pokušao još dva puta dovesti. Španski novinari prisjećaju se epizoda iz 2015. i 2018. godine, no Bayern je svaki put "uzvratio" povećanjem plate fudbaleru. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.