Nagelsmann baš i ne vjeruje Hasanu: "Mislim da je Bayernu teško da ga dovede"

Trener Bavaraca o Kaneu

Nagelsmann baš i ne vjeruje Hasanu: "Mislim da je Bayernu teško da ga dovede"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski otišao je u Barcelonu i sada se mnoga imena napadača dovode u vezu s Bayernom.

Jedan od napadača koji se najviše spominju kao potencijalna zamjena Poljaka jeste kapiten reprezentacije Engleske i igrač Tottenhama, Harry Kane. 

O potencijalnom dovođenju engleskog golgetera govorio je i Julian Nagelsmann, trener Bayerna, koji baš i ne vjeruje u njegovo dovođenje, koje je primarni zadatak našeg Hasana Salihamidžića.

"Problem je u tome što je Kane veoma skup. On je briljantan napadač, jedan od najboljih napadača, jedan od rijetkih koji može da igra baš na poziciji centarfora. Doduše, posljednjih godina često igra i na mjestu desetke. Veoma je snažan, moguće je da bi davao mnogo golova u Bundesligi, ali mislim da je Bayernu teško da ga dovede. Vidjet ćemo šta će se događati u budućnosti", rekao je Nagelsmann, pa dodao:

"On ima ugovor sa Totenhemom, a mi moramo da se koncentrišemo na pripreme našeg tima za predstojeću sezonu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Bayern je u prethodnoj sezoni po deseti put u nizu osvojio naslov prvaka Njemačke i glavni je favorit da to učini i po 11. put.

Što se Salihamidžića tiče, on je ovog ljeta uradio sjajan posao. Doveo je u klub Sadija Manea, Matthijsa de Ligta, Noussaira Mazraouija, Ryana Gravenbercha, a potpisan je novi ugovor sa Sergeom Gnabryjem.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi