Foto - EPA

Atletico je spreman, ali...

Napravljen je prvi korak ka transferu Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo još uvijek je pod ugovorom s Manchester Unitedom, ali čuveni Portugalac navodno traži izlaz s Old Trafforda.

Dokaz da želi otići je činjenica da se još nije priključio pripremama Crvenih đavola koji već nekoliko sedmica rade bez njega i dobro im ide u pripremnim susretima.

Ronaldov agent Jorge Mendes svog je klijenta nudio mnogim klubovima. Međutim, redom je dobijao odbijenice od Chelseaja, PSG-a, Barcelone, a i u prvim kontaktima i od Atletico Madrida.

Međutim, The Times tvrdi kako bi CR na kraju ipak mogao završiti u redovima madridskog kluba. Ključ operacije je prodaja Antoinea Griezmanna i Atletico je načinio prvi korak u ovom poslu.

Francuski fudbaler stavljen je na transfer listu. Njegova prodaja omogućila bi potpis Cristiana i potpis portugalske zvijezde za Atletico uveliko zavisi od Griezmanna.

Ipak, prodaja francuskog reprezentativca mogla bi biti problem. Trenutno nema zainteresovanih klubova, pa je i potpis Ronalda pod velikim upitnikom.

CR se maksimalno trudi da i naredne sezone igra Ligu prvaka. S Manchester Unitedom to neće biti u mogućnosti, a za svoj cilj je spreman da se odrekne i ogromne plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je prošle godine bio najbolji igrač Uniteda. Odigrao je 37 utakmica i postigao je 24 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.