Ronaldo spreman izdati Real i odreći se nevjerovatne cifre samo kako bi ostvario jedan cilj

Želi igrati Ligu prvaka

Ronaldo spreman izdati Real i odreći se nevjerovatne cifre samo kako bi ostvario jedan cilj

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo i dalje se vodi kao "nestao" igrač Manchester Uniteda, a trener Erik Ten Hag bio je iskren i priznao da ne zna ništa o zvijezdi momčadi.

Unatoč tome što su Bayern i Chelsea odbili transfer sjajnog fudbalera kako im ne bi narušio svlačionicu i budžet, ipak je opcija Atletico Madrid ostala za Cristiana. I sam Diego Simeone traži rješenja kako dovesti portugalsku zvijezdu na Wanda Metropolitano.

Jasno je da Ronaldo ne želi ostati na Old Traffordu jer su njegovi preostali sportski ciljevi povezani s rekordima Lige prvaka. Takmičenje u kojem neće moći igrati s momčadi u kojoj je osvojio prvu Zlatnu loptu od pet koliko ih je ukupno osvojio.

CR7 toliko očajnički želi igrati u Ligi prvaka da je spreman izdati Real Madrid i potpisati za gradskog rivala Atletico uz vrtoglavo smanjenje plate. Na tabeli strijelaca Lige prvaka Cristano vodi s 15 golova ispred Messija, 140 prema 125 i želi uraditi sve da ga Argentinac ne prestigne. 

Uzmemo li u obzir da je fudbaler PSG-a dvije godine mlađi od njega, to dodatno ugrožava njegovo prvo mjesto.

Što se samo Ronaldove plate tiče, okončana sezona ispod prva četiri u Engleskoj s Manchester Unitedom smanjila mu je platu sa 565.000 eura sedmično na 423.000 eura za sljedeću sezonu, prema ugovoru potpisanom prošle godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A sada bi bio spreman, tvrdi The Sun, da ga u Atleticu spuste na 300.000 eura sedmično. To je 1,2 miliona mjesečno, dakle oko 14,5 miliona po sezoni. Od 27 miliona eura, koliko je zaradio prošle sezone, ovo stvarno znači pad i ogromno odricanje sve radi cilja zvanog Liga prvaka. 

Dok se ne odluči šta dalje, Cristiano trenira sam u Lisabonu. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
reagira kao gubitnik, očajnik, kompleksaš ...
4 1
ThrillerHz
Kako se lik popisa po Manchesteru hladno i po svemu sto je napravio za njih…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije