Foto - EPA

Pravila su jasna

Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na neočekivanu prodaju

Midhat Šljivak

Barcelona je ovog ljeta dovela velika pojačanja u svoje redove.

Među fudbalerima koji su stigli na Camp Nou su Robert Lewandowski i Raphinha, koji međutim još uvijek nisu registrovani članovi kluba.

La Liga ne dozvoljana registraciju ovih igrača dok se ne napravi prostora u finansijskom dijelu kluba. Zbog toga je Barcelona prinuđena i da prodaje igrače, a ekipa s Camp Noua silno želi da se riješi Frenkieja de Jonga.

Međutim, Nizozemac ne želi ići iz kluba i pravi ozbiljan problem. Ako se u narednom periodu katalonski klub ne riješi njegovih usluga ili ako Nizozemac ne prihvati drastično smanjenje plate, Lewandowski i Raphinha neće moći da se registriju kao igrači Barcelone.

Čelnici La Lige nemaju mogućnost da popuste Barceloni. Klub jednostavno mora da se riješi određenih ugovora i da napravi transfere kako bi poslovali u skladu s propisima.

Kako Frenkie de Jong ne želi otići Barcelona navodno ozbiljno razmišlja da proda sjajnog golmana Marca-Andrea ter Stegena. Novac jednostavno moraju nabaviti za registraciju novih fudbalera i prodaja je neizbježna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je Barcelonu doveo u poprilično neugodan položaj. Joan Laporta i njegovi ljudi čine sve kako bi ga nagovorili da prihvati ponudu Manchester Uniteda ili Chelseaja, ali njemu se ne ide u Englesku.

Hoće li zbog njega Katalonci ostati bez čudesnog golmana vidjet ćemo u narednom periodu, ali trenutno ova situacije ne izgleda baš dobro po Barcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.