Španci tvrde: Xavi je već donio odluku o Miralemu Pjaniću
Foto - Instagram

On je već prelomio

Španci tvrde: Xavi je već donio odluku o Miralemu Pjaniću

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić (32) odigrao je sjajan meč protiv Juventusa i oduševio je navijače Barcelone.

Pjanić je najavio kako je spreman da se dokaže Xaviju Hernandezu i to je i uspio napraviti u duelu s Juventusom gdje je bio zaista sjajan.

"Pjanić? Dopao mi se. Dobro je odradio posao. Ima jedinstvenu viziju, odličan je igrač. Vidjet ćemo šta će se desiti do kraja prijelaznog roka", istakao je Xavi.

Međutim, španski novinar Toni Juanmarti tvrdi da je odluka o bh. fudbaleru već donijeta. Nije u njegovu korist, a loše vijesti saznat će i Memphis Depay

"U Barceloni su uvjereni da će Memphis pristati da ode jer neće imati previše prostora za igru. Također, klub će nakon povratka s američke turneje saopštiti Pjaniću da ne računaju na njega", tvrdi Juanmarti.

Oglasi

Ovu izjavu španski novinar donio je neposredno pred meč s Juventusom i vidjet ćemo šta će se zaista desiti nakon što se katalonski velikan vrati s turneje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ako Xavi prekriži Pjanića bh. fudbaler će moći da bira između egzotičnih ponuda

Konačnu odluku o njegovoj sudbini trener Barcelone donijet će nakon povratka tima iz Sjedinjenih Američkih Država i znat će se hoće li računati na njega u novoj sezoni.

Pjanić vjeruje da ima kvalitet da ostane u klubu. To je ponovo naglasio u izjavi od prije nekoliko dana.

"Vratio sam se u Barcelonu, imam ugovor do 2024. godine i planiram ga odraditi do kraja. Ove sezone krećem iznova s novim trenerom, Xavijem. Nadam se da će sezona biti dobra i za mene i za tim", rekao je Pjanić i dodao:

"Tokom odmora sam radio s ličnim trenerom. U Barci imate nekoliko vrhunskih fudbalera, tako da morate biti u najboljoj mogućoj formi. Došlo je vrijeme da navijačima pokažem 'starog' Miralema. Spreman sam za osvajanje trofeja sa svojim saigračima i trenerom Xavijem", dodao je bh. veznjak.

Pjanić je dakle uvjeren da može ostati u Barceloni, a ako se to ne desi bh. veznjak neće imati previše problema u pronalasku tima jer ima nekoliko zaista unosnih ponuda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već je poznato da bi ga rado u svojim redovima vidio Al Nassr iz Saudijske Arabije, a novinar blizak Barceloni Gerard Romero tvrdi da Pjanić na stolu ima bogate ponude i iz Katara te iz američke MLS lige. Imena klubova nije spominjao.

Također, Romero navodi kako je i Napoli veoma zainteresovan za 32-godišnjeg fudbalera. Ipak, oni ga mogu dovesti samo kao slobodnog igrača jer nemaju namjeru da plaćaju odštetu i ova opcija za bh. veznjaka je za sada poprilično daleka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Ako Barsa želi napredovati, ne znam kako planiraju da im Pjanić doprinese oko toga! Žao mi je Pjanke, ali po meni najslabiji u veznom redu!
1 11
Kiss
Dobar je on igrač za mene lično bolji od Busqeta ili kako se već piše "ne bitno" i to 10 puta bolji samo što je ovaj španjolac a veze nema,noge ko čačkalice
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi