Foto: Crystal Palace & EPA

Prodat višak

Hasan Salihamidžić završio novi sjajan transfer · Zvanično

Eldar Ganibegović

Hasan Salihamidžić je kao sportski direktor Bayerna ovog ljeta napravio dosta dobrog posla.

U klub je doveo zvijezde poput Sadija Manea i Matthijsa de Ligta, iz Ajaxa su stigli Noussair Mazraoui i Ryan Gravenberch, kao i 17-godišnji Francuz Mathys Tel iz Rennaisa.

Danas je ozvaničen novi sjajan posao, ali u izlaznom smjeru.

Naime, Bayern je prodajom američkog stopera Chrisa Richardsa u Crystal Palace inkasirao 12 miliona eura.

Chris Richards je u Bayern stigao još 2018. godine kao tinejdžer iz Dallasa, a prethodnu sezonu proveo je na posudbi u Hoffenheimu.

Također, i reprezentativac je SAD-a za koje je nastupio šest puta.

Prodaja Richardsa je druga najveća u Bayernu ovog ljeta, a prva je naravno ona Roberta Lewandowskog Barceloni za 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po istoj cijeni, od 12 miliona eura, Marc Roca je otišao u Leeds, Omar Richards prodat je Norringhamu za osam i po miliona eura, dok su Lrs Lukas Mai i Ron-Thorben Hoffmann prodati Luganu odnosno Braunschweigu za ukupno nešto manje od dva miliona eura.

Sule i Tolisso su besplatno otišli u Borussiju Dortmund, odnosno Lyon. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.