Nakon Barcelone, Nagelsmann provocirao i Juventus

Trener Bayerna nastavlja

Nakon Barcelone, Nagelsmann provocirao i Juventus

E. Škorić

Trener Bayerna Julian Nagelsmann dao je izjavu koja se nije dopala nikome u Juventusu.

Nagelsmann je otkrio da mu je novo pojačanje Bayerna, Matthijs de Ligt, koji je došao iz Juventusa, priznao da su treninzi neusporedivi u Njemačkoj u odnosu na one u Italiji.

"Razgovarao sam s De Ligtom nakon treninga i rekao mi je da mu je to najteži trening u zadnje tri godine. Dobro, treninzi su bili zahtjevni, ali ipak ne previše. To je bio normalan rad u ovom dijelu sezone pod vodstvom našeg kondicijskog trenera. Prošle sezone Matthijs nije puno igrao, ali čuo sam da je u Italiji teško održati dobru formu ako ne igraš redovito. Morat ćemo dobro raditi s njim," rekao je Nagelsmann.

De Ligt je napustio Juve nakon tri godine u jednom od najvećih transfera ovog ljeta, a Bayern ga je platio oko 80 miliona eura.

Leonardo Bonucci optužio je De Ligta za manjak poštovanja prema saigračima i klubu, a stvar je dodatno začinio trener Bayerna najnovijom izjavom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nedavno je Nagelsmann prozivao i Barcelonu, u koju je prodan njegov donedavno najbolji strijelac Robert Lewandowski za 50 miliona eura.

Tada se Nagelsmann pitao kako je moguće da Barcelona koja se nalazi u financijskoj krizi dovodi toliko dobrih igrača ovog ljeta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1629277746
Glupan
4 2
GuiliDamou
Pa nije igrao puno prosle sezone u Juventusu, samo 42 utakmice…
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi