Bh. veznjak navodno ima prednost

Jedan od njih sigurno napušta Barcu: Xavi bira između Pjanića i još jednog veznjaka

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je odličan meč u remiju Barcelone protiv Juventusa (2:2).

Katalonski klub odigrao je treći prijateljski meč na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a ovaj put Xavi Hernandez pružio je priliku i Pjaniću.

Pjanić je imao šansu da zaigra protiv svog nekadašnjeg kluba i ostavio je odličan utisak. Bh. reprezentativac je odigrao vjerovatno svoj najbolji meč u dresu Barcelone i pokazao Xaviju da na njega itekako može da računa.

Xavi je i nakon meča izjavio da je Pjanić bio odličan i da će odluku oko njegovog statusa donijeti u narednim sedmicama. Iako je bio otpisan bh. veznjak je pokazao kakav je igrač i jedini je s te liste otpisanih dobio šansu na pripremama.

Očito da je Pjanić ostavio sjajan utisak na Xavija, a katalonski Sport objavio je da će trener Barcelone ubrzo donijeti odluku oko statusa našeg reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport navodi da će odluka biti donesena nakon američke turneje, te da je Xavi još uvijek u dilemi. Jasno je da će morati da se odrekne jednog veznjaka, a navodno to će biti Pjanić ili Nico Gonzalez.

Španski mediji smatraju da će Pjanić vjerovatno ostati u Barceloni i da će Nico na posudbu, ali trenutno najveći problem je plata koju ima bh. reprezentativac i navodno i tu će morati pronaći neko rješenje ukoliko ostane na Camp Nou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.