Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na neočekivanu prodaju
Foto - EPA

Pravila su jasna

Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na neočekivanu prodaju

Midhat Šljivak

Barcelona je ovog ljeta dovela velika pojačanja u svoje redove.

Među fudbalerima koji su stigli na Camp Nou su Robert Lewandowski i Raphinha, koji međutim još uvijek nisu registrovani članovi kluba.

La Liga ne dozvoljana registraciju ovih igrača dok se ne napravi prostora u finansijskom dijelu kluba. Zbog toga je Barcelona prinuđena i da prodaje igrače, a ekipa s Camp Noua silno želi da se riješi Frenkieja de Jonga.

Međutim, Nizozemac ne želi ići iz kluba i pravi ozbiljan problem. Ako se u narednom periodu katalonski klub ne riješi njegovih usluga ili ako Nizozemac ne prihvati drastično smanjenje plate, Lewandowski i Raphinha neće moći da se registriju kao igrači Barcelone.

Čelnici La Lige nemaju mogućnost da popuste Barceloni. Klub jednostavno mora da se riješi određenih ugovora i da napravi transfere kako bi poslovali u skladu s propisima.

Kako Frenkie de Jong ne želi otići Barcelona navodno ozbiljno razmišlja da proda sjajnog golmana Marca-Andrea ter Stegena. Novac jednostavno moraju nabaviti za registraciju novih fudbalera i prodaja je neizbježna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je Barcelonu doveo u poprilično neugodan položaj. Joan Laporta i njegovi ljudi čine sve kako bi ga nagovorili da prihvati ponudu Manchester Uniteda ili Chelseaja, ali njemu se ne ide u Englesku.

Hoće li zbog njega Katalonci ostati bez čudesnog golmana vidjet ćemo u narednom periodu, ali trenutno ova situacije ne izgleda baš dobro po Barcu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
I kae nisu propali! Dobili kae 600 miliona od prodaje nekakvih TV prava! Pa nemogu igrače registrovati čovječe i opet dodju njihovi navijači i slave njihovu transferpolitiku! Pa može svaki klub ako je lud kao ovi kupovati besmisleno pa onda vidi problema. Cirkus od kluba.
10 2
user1607499935
Hhf
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi