Prijateljski meč protiv Wrexhama

Eriksen u prvoj utakmici za Manchester United zabio golčinu iz slobodnog udarca

Endin Čaušević

Danski veznjak Christian Eriksen prije desetak dana zvanično je potpisao za Manchester United.

Eriksen je s Crvenim đavolima potpisao trogodišnji ugovor iako su ga prije godinu dana već svi otpisali kada je doživio srčani udar na Evropskom prvenstvu.

No, nakon fantastične polusezone u Brentfordu privukao je pažnju mnogih klubova i na kraju je odlučio da potpiše za Manchester United.

Eriksen je već debitovao u dresu Uniteda i to u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša Wrexhama. United je pobijedio u ovoj utakmici 4:1, a ona je bila zatvorena za javnost.

Međutim, engleski mediji su otkrili da je Eriksen već u prvom nastupu za United zabio pogodak i to golčinu iz slobodnog udaraca.

Mrežu Wrexhama još su pogađali Amad, Garancho i Alex Telles. Ovaj meč trebali su igrati većinom mlađi igrači Manchester Uniteda, ali je Erik ten Hag odlučio da zaigraju i neki od iskusnijih igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrao je i novi igrač Uniteda Lisandro Martinez koji je tek prije nekoliko dana potpisao za Crvene đavole.

Također, na ovoj utakmici bio je prisutan i Cristiano Ronaldo koji se prije nekoliko dana konačno priključio pripremama, ali Portugalac nije nastupio i s tribina je posmatrao utakmicu uz Brunu Fernandesa, Marcusa Rashforda i Harryja Maguirea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.