Trenirat će omladince

Goran Sablić na novom i neobičnom poslu

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener Širokog Brijega i Sarajeva, Goran Sablić (42), našao je novi angažman.

Sablić će trenersku karijeru nastaviti u splitskom Hajduku. Dobio je posao u Akademiji splitskog kluba i vodit će kategorije od U14 do juniorske ekipe, te će biti pomoćnik legendarnog Bore Primorca.

Goran Sablić je posljednji angažman imao u FK Sarajevo. Na klupu Bordo kluba je sjeo u julu prošle godine, ali nakon katastrofalnih rezultata klub je odlučio da raskine saradnju s njim na kraju prošle godine.

On je tim s Koševa vodio u 23 utakmice. Ostvario je učinak od 10 pobjeda, osam poraza i pet neriješenih rezultata, ali je igra njegovih izabranika bila izuzetno loša i rukovodstvo kluba nije imalo namjeru s njim nastaviti saradnju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je Sablić u Sarajevo stigao upravo iz Hajduka. Vodio je drugi tim splitskog velikana, a ranije je radio još u Sheriff Tiraspollu, Širokom Brijegu i Splitu.

Kao fudbaler Sablić je igrao upravo za Hajduk te kijevski Dinamo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.