Bh. tim slavio na Poljudu, Hrvati se pitaju: "Je li se to uopšte dogodilo?"
Foto: Facebook - HŠK Posušje

Hajduk ništa nije objavio

Bh. tim slavio na Poljudu, Hrvati se pitaju: "Je li se to uopšte dogodilo?"

E. Ganibegović

Jučer su na Poljudu prijateljsku utakmicu odigrali Hajduk i Posušje, a pobjedu od 0:2 slavio je bh. tim.

Član Premijer lige Bosne i Hercegovine pružio je dobro izdanje protiv velikana iz Splita i na kraju je uspio da slavi pobjedu rezultatom 2:0.

Golove za tim s Mokrog Doca postigli su Slobodan Milanović i Dario Pavković.

Posušaci su o ovom meču izvijestili pratioce putem svoje Facebook stranice.

HNK HAJDUK 0:2 HŠK POSUŠJE ✅ Danas je u 19h odigrana prijateljska trening utakmica između Posušja i HNK Hajduk Split na...

Posted by HŠK Posušje on Thursday, July 21, 2022

Međutim, od Hajduka još ni riječi. Začudilo je to novinare portala "sportske.jutarnji.hr" gdje je osvanuo naslov: "Je li se to uopšte dogodilo? Hajduk nije ni objavio da je poražen od Posušja, a navodno su igrali najjači".

"Klub inače registruje svaku, pa i najmanju novost putem svojih kanala. Ovoga puta to nije bilo tako", konstatuje se u podnaslovu.

Opis nije dostupan.

"Hajduk je na svom terenu na Poljudu, u zatvorenoj test utakmici poražen s 0:2 od Posušja, premijer ligaša Bosne i Hercegovine. Tu informaciju plasirali su iz Posušja, a ono što je zanimljivo tu vijest Hajduk, barem do objave ovoga članka, nije registrirao na svojem portalu. Inače, PR-meštri Hajduka promptno bilježe svaku, pa i najmanju novost, tako da izgleda da na Poljudu vjerojatno misle kako ono što nije objavljeno na njihovom glasilu, nije se ni dogodilo", stoji još u tekstu. 

Nešto slično se dogodili i nedavno u Bosni i Hercegovini kada je NK Čelik na svoj 77. rođendan savladao Velež na Bilinom polju, a Mostarci nisu objavili niti da je njihov tim uopšte igrao utakmicu protiv tako renomiranog protivnika i to na njegov rođendan. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Nije bih tim nego hrvatski tim
1 6
Husrefbeg22
Ako gledas nacionalni sastav igraca onda su klubovi iz Hrvatske bosanskohercegovacki, albanski, itd. Zapadna Hercegovina ili Skutorija koji su veci Hrvati od Hrvata u Zagorju uistinu su potomci albanskog plemena Skuti i na silu pokatolicenih Bosnjaka pri kraju 17. stoljeca. Sve u svemu vrlo je malo pravih Hrvata u Hrvatskoj i zapadnoj Hercegovini (ako se oduzmu kroatizirani Bosnjaci, Albanci i Vlasi).
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi