Eurogol bh. fudbalera

Ako niste vidjeli Rahmanovićev gol sinoć, mnogo toga ste propustili

Eldar Ganibegović

Jučer je igrano 46 revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige.

Između ostalih, u treće pretkolo plasirao se turski Konyaspor za koji nastupaju Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Amir Hadžiahmetović.

Nakon pobjede od 0:3 u prvoj utakmici i u revanšu je savladan bjeloruski BATE i to s 2:0.

Tim iz Borisova načeo je bivši fudbaler Sarajeva i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Rahmanović golčinom u 37. minuti.

Konačan rezultat utakmice samo šest minuta kasnije postavlja Calvo i to na asistenciju Amira Hadžiahmetovića koji je asistirao i u prvom meču.

Hadžiahmetović je odigrao prvo poluvrijeme i svoje mjesto ustupio Pavičiću, Rahmanovića je u 60. minuti zamijenio Demir, dok je Šehić branio svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Treba reći i da je Konyaspor utakmicu završio s deset igrača jer je u 74. minuti Cikalleshi zaradio drugi žuti karton koji je značio isključenje.

U trećem pretkolu Konyaspor će igrati dvomeč protiv Vaduza iz Lihtenštajna. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.