Klubovi nas večeras nisu dobro predstavili, ali možemo biti ponosni na neke bh. fudbalere

Konferencijska liga

Klubovi nas večeras nisu dobro predstavili, ali možemo biti ponosni na neke bh. fudbalere

E. Ganibegović

Danas je odigrano mnoštvo utakmica drugog pretkola Konferencijske lige.

Dva bh. kluba koja su nastupila upisala su minimalne poraze. Poraz od 1:0 Tuzla Cityja kod AZ Alkmaara čak je i zadovoljavajući rezultat, što se definitivno ne može reći za Velež koji je na Grbavici poražen od malteškog Hamruna.

Ipak, obraz Bosne i Hercegovine osvjetlali su pojedini igrači.

Prije svega tu mislimo na Kenana Kodru. U pobjedi njegovog MOL Fehervara nad Gabalom reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je dva gola i tako nastavio sa sjajnom formom iz prethodne sezone i sa priprema.

Dva gola postigao je i Stefan Kovač za Čukarički koji je na gostovanju kod Racing Luxembourga slavio s 1:4 i jednom nogom je već u trećem pretkolu

Osijek je u Kazahstanu slavio s 1:2 protiv Kyzylzhara, a prvi gol za hrvatski tim postigao je Mihret Topčagić u 58. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kisvarda je također slavila u Kazahstanu s 0:1 i to protiv Kairat Almatyja, a kapitensku traku nosio je bivši napadač Zrinjskog i Sarajeva Jasmin Mešanović, koji je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Ilievski.

Konyaspor je s 0:3 slavio protiv bjeloruskog BATE-a, a asistenciju za prvi gol koji je postigao Bytyqi upisao je Hadžiahmetović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
od bosanaca nema vecih drva i hadalja za nogomet na ovom dunjaluku razguzi nas neki hamrun kapak
2 7
KB9
Kovacevic nije branio? Ili ga jednostavno mrzite??
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi