Kraljevi slavili sa 2:0 i propustili mnoštvo šansi

Real Madrid "uništio" Staru damu u Los Angelesu

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je u prijateljskom meču pobijedio Juventus sa 2:0.

Kraljevski klub je dominirao tokom cijele utakmice u Los Angelesu i na kraju je slavio sa 2:0 iako je rezultat mogao biti znatno ubjedljiviji.

Real je od samog početka diktirao tempo i zanimljivo da su Kraljevi već u sedmoj sekundi zabili gol preko Karima Benzema, ali je isti poništen na kraju zbog ofsajda.

Međutim, nakon nekoliko propuštenih prilika u 19. minuti Real je poveo. Sudija je svirao penal za Kraljeve nakon prekršaja nad Viniciusom, a gol s bijele tačke za 1:0 postigao je Benzema.

Real Madrid je i u drugom poluvremenu bio znatno bolji protivnik, dok je Juventus izgledao potpuno bezidejno u ovoj utakmici.

Nakon nekoliko velikih prilika drugi gol smo vidjeli u 69. minuti. Kraljevi su odigrali fantastičnu akciju, a na kraju konačnih 2:0 postavio je Marco Asensio.

Treba istaći da je jedini vrijedan pomena u ekipi Juventusa bio golman Mattia Perin koji je imao nekoliko maestralnih odbrana i najzaslužniji je što Stara dama nije ubjedljivije poražena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.