Real Madrid je našao zamjenu za Benzemu, navijači podijeljeni

Nijemac dolazi ovog ljeta?

Real Madrid je našao zamjenu za Benzemu, navijači podijeljeni

E. Škorić

Real Madridu je neophodna zamjena za Luku Jovića i igrač koji bi trebao da rastereti Karima Benzemu.

U jednom se momentu spominjao i naš najbolji strijelac Edin Džeko, ali na kraju je Real odustao od mogućnosti da dovede napadača Intera, a sada mediji u Španiji pišu da je izbor pao na Tima Wernera.

Njemački reprezentativac je u Chelseaju od ljeta 2020. godine, kada je za 53 miliona eura stigao iz Leipziga, no u protekle dvije sezone nije bio na razini iz bundesligaških partija.

U 56 utakmica u Premier ligi Werner je postigao tek 10 golova, što je svakako premalo s obzirom na sva očekivanja i uloženi novac. 26-godišnji Werner nije se najbolje uklopio u Chelseajev stil i igre, a također se nije najbolje snašao u Engleskoj.

Nedavno je izjavio da nije zadovoljan i da želi više da igra, posebno jer ide Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali pitanje je da li bi dobio veću minutažu u Realu pored nedodirljivog Benzeme.

Ipak, nije isključeno da igrač želi dijeliti svlačionicu s najboljima na svijetu i biti član slavnog madridskog kluba, pa čak i po cijenu da većinu vremena provodi sjedeći na klupi. S obzirom na zgusnut raspored i velike napore tokom naredne sezone, Nijemac bi opet dobio adekvatnu priliku u napadu da pokaže koliko može.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Werner se, zanimljivo, s Realom povezivao i u ljeto 2017. godine, kada je zamišljen kao zamjena za Alvara Moratu, ali Nijemac je ostao u Leipzigu, da bi kasnije prešao u Chelsea.

U sezoni 2016/17 Werner je dao čak 24 gola uz sedam asistencija na 38 utakmica i to je bila njegova najbolja sezona. Danas je daleko od stare forme, ali eventualni transfer u Madrid mogao bi biti novi početak. Navijači slavnog kluba su podijeljeni - jedni smatraju da je daleko bolji napadač od Luke Jovića ili Mariana Diaza i da bi svakako bio sjajan dodatak timu, dok drugi vjeruju da postoji niz boljih opcija u ovom trenutku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zamisli napad vini Jr werner i rodrigo hahaha ne zna se ko je veći kloc
4 8
Klicko
Korak unazad u karijeri 100%
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi