Miralem Pjanić je na naslovnici poznatog lista: Na stolu je opcija o kojoj je često maštao
Foto - Instagram

Miralem Pjanić je na naslovnici poznatog lista: Na stolu je opcija o kojoj je često maštao

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) još uvijek je član Barcelone, no njegovo mjesto u timu Xavija Hernandeza nikako nije sigurno.

Bh. fudbaler dobio je šansu da se dokaže pred trenerom katalonskog tima. Odradio je odlično poluvrijeme u duelu s Juventusom, a o njegovoj sudbini donijet će se odluka po povratku ekipe u Španiju.

Pjanić se u prethodnom periodu povezivao s brojnim klubovima. Najveću pažnju izazvala je ponuda Al Nassra iz Saudijske Arabije, a navodno 32-godišnji fudbaler na stolu ima i atraktivne ponude iz Katara i SAD-a.

Ipak, sada se ponovo spominje mogući povratak u Juventus. Torinski list Tuttosport navodi kako je bh. fudbaler nova opcija za vezni red Stare dame.

Pjanić je razgovarao s trenerom Massimilianom Allegrijem u proteklom periodu. U torinskom klubu smatraju da bi se on odlično uklopio u ekipu i pokušat će ga angažovati ako posao s PSG-om oko Leandra Paredesa ne bude sklopljen.

Oglasi

Bianconeri bi Pjanića pokušali dovesti na posudbu. Krenut će dakle u akciju u slučaju da ne dogovore Paredesa i Miralem bi ponovo mogao obući dres Stare dame iz Torina.

Pjanić je dres Juventusa nosio od 2016. do 2020. godine. Osvojio je četiri titule prvaka Italije s Bianconerima za koje je odigrao 178 utakmica uz 22 postignuta pogotka.

Klub ga je u ljeto 2020. godine poslao u Barcelonu u razmjenu za Arthura Mela. Nijedan igrač se u novoj sredini nije najbolje snašao, a Pjanić je bio taj koji se mnogo više 'tražio'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, sada bh. veznjak izgleda bolje nego ikad. Spreman je da bude onaj stari, a vidjet ćemo hoće li to biti u dresu Barcelone ili Juventusa.

Pjanić se često povezivao s povratkom u Juventus. Isticao je kako bi rado ponovo obukao dres torinskog velikana i sada bi mu se ponovo mogla otvoriti prilika za to. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi