Sve zavisi od Firmina

Liverpool će u finišu prelaznog roka šokirati fudbalski svijet novim transferom?

Endin Čaušević

Već neko vrijeme špekuliše se o tome da će Roberto Firmino ovog ljeta napustiti Liverpool.

Firmino je nezadovoljan statusom u engleskom klubu jer vjeruje da će biti rezervna opcija u napadu u idućoj sezoni, te da će Darwin Nunez i Diogo Jota sigurno imati prednost ispred njega.

Zbog toga je brazilski napadač pokazao želju da napusti Anfield ovog ljeta, a prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi Firmino mogao da potpiše za Juventus.

U Liverpoolu žele biti spremni na sve i navodno već sada traže opciju kojeg napadača da dovedu ukoliko Firmino zaista napusti klub do kraja ljetnog prelaznog roka.

Engleski mediji su sve šokirali objavom da u Liverpoolu imaju rezervni plan i da će dati maksimum da dovedu Lautara Martineza iz Intera ukoliko Firmino dogovori transfer u Juventus.

Liverpool je spreman da plati oko 80 miliona eura kako bi doveo sjajnog argentinskog napadača, a ukoliko to uspiju zaista će uzdrmati fudbalski svijet.

Lautaro se povezivao s nekoliko klubova ovog ljeta, ali do transfera nije došlo jer je odbio Arsenal i Chelsea. No, interes Liverpoola je druga stvar i Mirror vjeruje da bi Argentinac to teško mogao da odbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, i u Interu ne bi tek tako odbili ponudu Liverpoola, a pogotovo nakon što se u klub vratio Romelu Lukaku i što Simone Inzahgi na raspolaganju ima zaista veliki broj napadača.

No, transfer Lautara u Liverpool zavisi isključivo od Firmina koji u narednim danima mora donijeti odluku da li će napustiti ili ostati na Anfieldu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti