FOTO: PFC Ludogorets/facebook

Treće pretkolo Lige prvaka

Dinamo slavio u Bugarskoj i na Maksimir nosi lijepu prednost

Haris Zilić

Zanimljiv duel je odigran u bugarskom Razgradu.

U prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka snage su odmjerili prvak Bugarske ekipa Ludogoretsa i prvak Hrvatske zagrebački Dinamo.

Konačan rezultat je glasio 1:2 za Dinamo tako da Modri na revanš u Zagreb nose finu prednost.

Dinamo je uragasnki počeo utkamicu.

Igrala se šesta minuta kada je Perić na dodavanje Lauritsena pogodio za 0:1. Tri minute kasnije odličan prodor Ljubičića, koji je vratio loptu u sredinu, a golman Padt postiže autogol za 0:2.

Ludogorets se vraća u 22. minuti. Tekpetey šutira sa lijeve strane, golman Livaković je loše pokrio prvi ugao i to je bilo 1:2 ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je bilo prilika pred oba gola, a za Dinamo je dvije najbolje šanse propustio naš Luka Menalo koji je u igru ušao u 71. minuti umjesto Oršića, ali dovoljno mu je bilo da ponovo bude dobar i zapažen na terenu.

Do kraja je ostalo 1:2, tako da će revanš u Zagrebu sigurno biti uzbudljiv, a Dinamo lakše diše nakon prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik duela Ludogorets - Dinamo u play offu će igrati sa boljim iz meča Bodo/Glimt - Žalgiris.

Ovome dodajmo da je završen još jedan duel trećeg pretkola Lige prvaka, Plzen je u gostima sa 1:2 bio bolji od Sheriffa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.