Play-off Lige prvaka: Višća i Trabzon prošli najgore, bh. kvartet bi mogao na Sheriff

Održan žrijeb

Play-off Lige prvaka: Višća i Trabzon prošli najgore, bh. kvartet bi mogao na Sheriff

E. Ganibegović

Kvalifikacije za grupnu fazu UEFA-inih takmičenja ulaze u završnu fazu.

Ove i naredne sedmice na rasporedu su utakmice trećeg pretkola, a danas je u Nyonu održan žrijeb play-offa Lige prvaka. 

Armenski i azerbejdžanski klubovi nisu se smjeli sastati zbog političke situacije između ove dvije zemlje, a dobili smo nekoliko dobrih potencijalnih parova.

Parovi su sljedeći u stazi šampiona:

Qarabag/Ferencvaros - Sheriff/Plzen
Bodo/Glimt/Žalgiris - Ludogorets/Dinamo
Maccabi Haifa/Apollon - Crvena zvezda/Pyunik
Copenhagen - Trabzonspor

Staza neprvaka:

Dynamo Kyiv/Sturm - Benfica/Midtjylland
Union/Rangers - Monaco/PSV

Od bh. fudbalera dakle tu su kvartet iz Ferecvarosa (Kovačević, Ćivić, Bešić i Lončar) koji bi mogli na Sherriff i Radeljića koji su u prvom pretkolu izbacili Zrinjski, Luka Menalo i Amer Gojak se s Dinamom bore za plasman u grupnu fazu, Luka Juričić igra u Pyuniku kojem je donio ovo treće pretkolo, dok je Edin Višća član prvaka Turske koji je prošao i najgore u ovom žrijebu dobivši Copenhagen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice play-offa igraju se 16. i 17. augusta, a revanši 23. i 24.

Ono što slijedi jeste žrijeb play-offa Evropske lige od 13 sati, a zatim i play-offa Konferencijske lige u kojem ćemo, nadamo se, gledati ekipu Zrinjskog kojeg u trećem pretkolu očekuje dvomeč protiv Tobola. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Kakve nebuloze citam znaci ne vjerujem...da ste pogledali malo rezultate Kopenhagena zakljucili bi da su ljudi u ocajnom stanju,da fakticki nemaju pozitivnog rezultata ove sezone i da Trabzon cak sta vise je super prosao na zrijebu...Najlakse je suditi po nekim rezultatima od prije oar godina i prema imenu kluba,informisite se malo bolje.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi