Trener Manchester Uniteda

Novi šok za Ronalda, ali ovaj put pozitivan: Ten Hag je promijenio plan

Eldar Ganibegović

Mnogo prašine diglo se oko Cristiana Ronalda ovog ljeta.

Portugalac je bio odlučan da napusti Manchester United i ode u klub u čijem bi dresu igrao Ligu prvaka, no do današnjeg dana i dalje je član Crvenih đavola.

Ronaldo zbog svega što se izdešavalo već ima zategnut odnos s novim trenerom Erikom ten Hagom i pitanje je da li će stvari najbolje funkcionisati između njih ako se desi da Ronaldo ostane.

Nakon što ga je bivši trener Ajaxa zamijenio na klupi krajem prvog poluvremena u utakmici protiv Rayo Vallecana, Ronaldo je napustio Old Trafford ne odgledavši ostatak utakmice.

Nakon ove epizode, britanski mediji otkrili su da da je trener odlučio ne uvrstiti Ronalda u prvih 11 za utakmicu protiv Brightona, koja predstavlja službeni debi Ten Haga na klupi tima s Old Trafforda.

Ipak, Holanđanin bi utakmicu započeo s Ronaldom u početnoj postavi, navodi The Athletic.

To je zato što se Anthony Martial, na kojeg bi se Ten Hag radije oslonio, još nije oporavio od povrede zadobivene na ljetnim pripremama u kojima je uspio impresionirati.

Dakle, u nedostatku alternativa, Ten Hag će koristiti Ronalda na poziciji središnjeg napadača, ako se Martial ne oporavi do utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica Manchester United - Brighton igra se u nedjelju.

Što se Ronalda tiče, on ugovor s Unitedom ima do ljeta 2023. godine i bit će zanimljivo vidjeti da li će se do kraja prijelaznog roka stvari preokrenuti i da li će uspjeti naći klub po mjeri i nagovoriti svoj trenutni klub da ga proda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.