Džeko na klupi

Inter igra generalku, poruka koju Inzaghi šalje nije nimalo dobra

Eldar Ganibegović

Inter večeras u Pescari igra generalku pred početak nove sezone.

Utakmica protiv Villarreala za Adriatico stadionu u Pescari počinje za koji minut, a u prvoj postavi nema Edina Džeke.

Simone Inzaghi, trener Intera, odlučio se za sljedeći sastav:

Handanovič; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu,Gosens; Lukaku, Lautaro.

Edin Džeko ostao je na klupi za rezervne igrače, a sudeći prema ovom sastavu u generalnoj probi pred početak nove sezone, Dijamant nije prva opcija za Inzaghija.

Ipak, sigurni smo da će i u toj situaciji Džeko blistati, baš kako je to nekad radio kod Roberta Mancinija u Manchester Cityju i ulazeći s klupe postao legenda aktuelnog prvaka Engleske.

Inter u novu sezonu ulazi 13. augusta kada će u prvom kolu Serije A gostovati kod Leccea i tako krenuti u pohod na titulu prvaka Italije.

Podsjetimo, Džeko je u Inter stigao prošlog ljeta iz Rome i s ovim timom je postao viceprvak Italije, te je uspio osvojiti svoja prva dva trofeja na Apeninima, Kup i Superkup Italije.

Iako je bilo mnogo glasina oko mogućeg odlaska s Giuseppe Meazze ovog ljeta, Dijamanta ćemo očigledno i u novoj sezoni gledati u plavo-crnom dresu Intera. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.