Gazzetta tvrdi: Inter donio veliku odluku o Edinu Džeku!

Tvrdnje milanskog lista

Gazzetta tvrdi: Inter donio veliku odluku o Edinu Džeku!

Admin Čaušević

Nakon nekoliko dana ''primirja'' italijanski mediji ponovo počinju da pišu o Edinu Džeki.

Kao i svakog prijelaznog roka tako se i ovog Džeko se dovodi u vezu sa promjenom sredine. Na početku prijelaznog roka italijanski mediji su ga već bili otpisali u Interu.

Nerazzurri su se prvo povezivali sa Paulom Dybalom, a nakon što je došao Romelu Lukaku mnogi su vidjeli Džeku kao bivšeg, što na kraju nije bio slučaj.

Da će Džeko ostati u Interu postalo je jasno nakon što je Romelu Lukaku zadućio broj 90, te je ''devetka'' ostala u vlasništvu kapitena bh. reprezentacije.

Proteklih sedmica mnogi klubovi su pokucali na Džekina vrata, međutim popularni Dijamant je ostao odlučan u namjeri da i dalje bude član Nerazzurra.

Gazzetta dello Sport u srijedu piše o velikoj odluci koju su u Interu donijeli o Dijamantu i tiče se njegove budućnosti.

Oglasi

Ugledni milanski list piše da su u Interu odlučili da Džeki ne ponude novi ugovor te da će predstojeća sezona biti posljednja na Giuseppe Meazzi za Sarajliju.

Kao glavni razlog navodi se visoka plata (9.25 miliona bruto) kao i godine pošto će u martu sljedeće godine Džeko proslaviti 37. rođendan.

Odbio brojne ponude

Džeko je u nekoliko prethodnih sedmica a odbio tri ponude koje su stigle za njega, ali italijanski mediji nisu objavili imena klubova koje je bh. fudbaler odbio.

Ozbiljan interes je pokazivala Borussija Dortmund koja je željela napadača koji može biti prava zamjena za Sebastiana Hallera, koji je podvrgnut operaciji tumora na testisima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je bio među prvim opcijama, no 'Dijamant' je ponudu za povratak u Njemačku odbio.

Ranije se najbolji strijelac Zmajeva povezivao sa Valencijom, Juventusom i nizom klubova iz engleskog Premiershipa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644415954
Pošten čovjek odradi ugovor do kraja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi