Želi ga Manchester

Agent i brat Marka Arnautovića otkrio da je stigla velika ponuda iz Premiershipa

Edmir Škorić

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović je još uvijek igrač Bologne, ali to bi se moglo promijeniti u narednim danima.

Arnautović je na meti Manchester Uniteda, a najbolje ga poznaje pomoćnik Erika ten Haga Steven McClaren, s kojim je radio u Twenteu. Te je sezone Austrijanac zabio 14 golova uz osam asistencija.

"Istina je da postoji ponuda od poznatog kluba", rekao je njegov brat i agent Danijel Arnautović za austrijski Kurier.

"U kontaktu sam s Bolognom da vidim može li se to realizovati", dodao je on.

Iako nije rekao ime kluba, odmah su mediji ustanovili da se radi o ponudi Manchester Uniteda, kojoj je neophodan takav tip igrača u napadu.

Sky Sport Italia izvještava da je Bologna već odbila početnu ponudu od osam miliuona eura plus još 1-2 milion eura u dodacima.

Bologna želi da izbjegne prodaju jednog od ključnih igrača samo sedam dana prije početka nove sezone. Arnautović se također povezivao i sa Juventusom, ali ostalo je na tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

33-godišnjak je ponovo otkrio svoju formu u Bologni nakon što je proveo jedan period u Shanghai SIPG-u. Prošle sezone je ukupno postigao 13 golova.

Njegov ugovor na Stadio Dall'Ara traje do juna 2024. i vjerojatno će Bologna pristati na njegovu prodaju samo ako nađe adekvatnu zamjenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.