Bošnjak napustio Plemiće

Zrinjski je blizu da zaigra grupnu fazu, ali jedan igrač sigurno neće: Potpisao je za novi klub · Zvanično

Eldar Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, u nastavak sezone ući će bez Patrika Bošnjaka.

Neće to predstavljati veliki problem za trenera Sergeja Jakirovića koji ga nije koristio na početku ove sezone, nakon što se vratio s posudbe iz Neretvanca.

Naime, ovaj bh. lijevi bek karijeru će nastaviti u NK Croatia Zmijavci gdje debi može očekivati već za pet dana na gostovanju kod Dugopolja u prvom kolu Prve nogometne lige.

Bošnjak je dijete Zrinjskog, prošlu sezonu proveo je, dakle, na posudbi u Neretvancu, a sada je po prvi put napravio transfer iz matičnog kluba i okušat će se u Zmijavcima.

On je u omladinskim selekcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupio na 16 utakmica i postigao jedan gol.

Treba istaći i to da šansu u Premijer ligi BiH nikada nije dobio, no osvojio je prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i kup sa Zrinjskim za igrače do 19 godina.

Što se tiče Zrinjskog, Plemići su na dobrom putu da postanu prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak ih u Konstanayju protiv Tobola očekuje revanš trećeg pretkola Konferencijske lige gdje trebaju da odbrane prednost od 1:0 iz prvog meča koju im je spektakularnim golom iz kornera donio Niko Janković.

Play-off za ulazak u grupnu fazu će donijeti dvomeč sa Slovanom iz Bratislave ili Olympiacosom (poraženi iz tog dvomeča, 3. pretkolo EL), a prema tome kako igra Zrinjski, sigurno da se nikoga ne treba plašiti i da ima dobre šanse za ulazak u grupnu fazu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.