Novi detalji potencijalne transfer bombe: Radi se na dolasku Amera Gojaka u Mostar

Bilo bi to veliko iznenađenje

Novi detalji potencijalne transfer bombe: Radi se na dolasku Amera Gojaka u Mostar

A. Čaušević

Amer Gojak bi se nakon sedam godina mogao vratiti u bh. fudbal.

Gojak je bio član omladinskih selekcija Olimpika i Željezničara, da bi 2015. godine kao 18-godišnjak otišao u zagrebački Dinamo.

U najvećem hrvatskom klubu doživio je potpunu afirmaciju te je izrastao u standardnog bh. reprezentativca. Osvojio je niz trofeja uključujući i šest titula prvaka Hrvatske.

Vrlo često je bio znati strijelac u evropskim mečevima, postizao je neke važne golove koji su mu donijele i posudbu u Torino, ali se na kraju vratio u Dinamo.

Gojaku ugovor sa Modrim ističe za godinu dana i sluteći po dešavanjima sa strata nove sezone Ante Čačić ga nema u planovima te je na izlaznim vratima Maksimira.

Po mostarskim kuloarima je počela kružiti priča da bi Gojak u senzacionalnom transferu mogao stići u Zrinjski na posudbu.

Zrinjski je već na neki način otvorio prostor za Gojaka tako što je mladog Danila Šipovca poslao na posudbu u slovenački Koper.

Dolazak Gojaka u redove bh. prvaka predstavljao bi iznenađenje pošto je i Sarajlija u planovima ima angažman u neki od inostranih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redovima Plemića se već nalaze trojica igrača Dinama. To su Mario Ćuže, Niko Janković, Petar Sučić koji borave na posudbi što dovoljno govori o dobrim odnosima dva kluba.

Inače, Zrinjski igra odlično u kvalifkacijama za Konferencijsku ligu pa bi eventualni plasman u grupnu fazu tog takmičenja sigurno bio dodatni mamac za Gojaka i dolazak pod Bijeli brijeg.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...on i jeste za kukuruz lige...pa za njega Torino nije htio milion da plati,to dovoljno govori...u vremenu kad se igraci placaju 50-100 miliona njega prosjecna ekipa iz Italije nece ni zs milion...a zna se ko ga gura u reprezentaciju...
14 9
Lenox
Puče karijera.... Poslije toga u nižerazredne klubove kao željo ili u Igman....
14 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi