Savršeno

Van der Sar je odabrao šestoricu najboljih s kojima je igrao ili protiv kojih je igrao: Sve ikone...

Edmir Škorić

Bivši nizozemski golman Edwin van der Sar igrao je s nekima od najboljih igrača svih vremena, ali i protiv njih.

Od vremena koje je proveo u Ajaxu sredinom 1990-ih, do Manchester Uniteda na kraju karijere, bio je stvarno blagoslovljen i imao je tu sreću da upozna najveće nogometne ikone.

Van der Sar je upitan da sastavi listu od šest najboljih igrača sa kojima je igrao ili protiv kojih je igrao i on tu nije imao previše dilema.

Pronašao je mjesta za dvojicu bivših saigrača iz Manchester Uniteda, dok njegov vezni red i napad odišu klasom.

Na gol je postavio samog sebe, a u odbrani Rija Ferdinanda. U veznom redu ovog futsal tima uvrstio je bivšeg saigrača Paula Scholesa i legendarnog Zinedinea Zidanea, ispred Arsenalovu legendu Dennisa Bergkampa, a u napad legendarnog Patricka Kluiverta.

Sve to znači da nema mjesta ni za jednog Ronalda, nema Waynea Rooneya, nema Del Piera, mnogih drugih kojima je možda bilo mjesto u ovakvom jednom timu, ali ovo je jednostavno odabir slavnog golmana.

Van der Sar danas radi u Ajaxu, zbog čega je ranije odbio ponudu da bude jedan od direktora u Manchesteru.

"Sretan sam u Ajaxu. Sviđa mi se posao koji obavljam i jako sam zadovoljan kako radim. Želim da vratimo Ajaxu u sami nogometni vrh. Krenuli smo sa tim prošle godine, sada želimo još više", rekao je Van Der Sar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slavni Nizozemac je počeo karijeru u Ajaxu, a igrao je još za Juventus, Fulham i Manchester United, gdje je ostavio najveći trag od 2005. do 2011. godine, kada je okončao karijeru.

Kao golman Manchestera osvojio je četiri premierligaške titule, ali i Ligu prvaka 2008. godine. Osvajao je i s Ajaxom Ligu prvaka u sezoni 1994/95.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.