Saopštenje za javnost

"Pozivamo navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom historijskog procesa"

Edmir Škorić

Tim za pregovore sa strateškim partnerom u FK Željezničar izdao je danas saopštenje za javnost.

Tim zadužen za pregovore sa strateškim partnerom obavijestio je sve članove kluba, navijače i javnost o posljednjim aktivnostima na uspostavljanju starteškog partnerstva s potencijalnim partnerima.

"Tim za pregovore do roka utvrđenog na posljednjoj sjednici Skupštine zbog objektivnih razloga nije finalizirao saradnju koja je tom prilikom komunicirana delegatima. Uprkos tome, Tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim Klubom", navodi se u njihovom saopštenju, te se dodaje:

"Napominjemo da informacije koje su u procesu pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima, sukladno potpisanom ugovoru o povjerljivosti, označene kao povjerljive, ne možemo podijeliti s javnošću. Međutim, o svim posljednjim aktivnostima Tima na ovom planu upoznati su relevantni organi Kluba".

"Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije Kluba".

Za kraj su poručili:

"Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se Klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar".

Sarajlija sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama Eldin Diglisić trebao bi postati strateški partner, odnosno investitor u Željezničar.

To je bio ključni zaključak sjednice Skupštine FK Željezničar koja je održana na stadionu Grbavica krajem juna.

"Nakon višesatne diskusije, delegati Skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca", saopćeno je iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Diglisić je osnivač i izvršni direktor kompanije ShipEX sa sjedištem u Salt Lake Cityju, u američkoj saveznoj državi Utah, a koja ima godišnji promet veći od 100 miliona dolara.

Kompanija je osnovana 2007. godine s jednim kamionom i prikolicom, a sada posjeduje više od 350 kamiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.