Na Grbavici predstavljeno veliko pojačanje Plavih
Foto: FK Željezničar

Amoah stigao

Na Grbavici predstavljeno veliko pojačanje Plavih

E. Škorić

Još krajem mjeseca je FK Željezničar objavio da je dogovorena jednogodišnja saradnja uz opciju automatskog produženja ugovora na godinu dana sa Josephom Amoahom.

Nakon godinu i po dana provedenih u prijedorskom Rudaru, nogometaš rođen u Gani prešao je u redove Željezničara.

Amoah je juče doputovoa u Sarajevo, a danas ga je Željezničar predstavio na Grbavici. On je s osmijehom na licu pozirao u dresu Plavih i sa šalom u rukama.

Amoah bi trebao da bude jedno od najbitnijih pojačanja Željezničara ovog ljeta uz Santosa, koji je također došao iz Rudara i koji je već pokazao da može da bude od velike pomoći ekipi Edisa Mulalića.

Čini se ipak da prelazni rok za FK Željezničar nije završen dolaskom Amoaha, a spekuliše se i o dolasku Ervina Zukanovića na Grbavicu. Zukanović je bez kluba, posljednji angažman imao je u turskom Karagumruku, a prije par dana obavio je razgovor sa čelnicima FK Željezničar.

Bivši reprezentativac BiH je nastupao i za SPAL, Al Ahli, Genou, Romu, Atalantu, Sampdoriu, Chievo, Gent, Kotrijk, Eupen, Urdingen...

Oglasi

FK Željezničar nakon četiri kola na svom kontu ima pet osvojenih bodova, a u narednom kolu dočekat će ekipu Tuzla Cityja.

U posljednjoj utakmici Željo je poražen u Mostaru od Veleža s 3:1. Edis Mulalić je nakon meča imao šta da kaže.

Na pitanje je li igra njegovog tima 'pročitana' od strane Amara Osima, Mulalić je odgovorio:

"Pročitana? I mi pratimo protivnika, a i protivnik nas. Dobro ste rekli pročitana. Da smo zabili dva gola što smo trebali u prvih 20 minuta, sada ne bismo o tom pričali. Nažalost nije bilo 2:0 za nas i utakmica ode u drugom pravcu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije Mulalić bio zadovoljan ni terminom utakmice.

"Nisam htio da pričam. Ne tražim izgovore, sami smo krvi što smo izgubili. Ovo je 21. vijek, a mi igramo u pola šest pod 180 stepeni. To je van svake pameti za sve. Ali kod nas može sve, pa i to".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Ne valja pitarima ni Amoah ni Santos ni Gojak ni bilo koji igrac koji igra za drugi klub. Al zato valja Anicic koji nije igro godinu i po, pa se oporavlja od povrede prva 3-4 kola, pa se povrijedi u drugoj minuti i ko zna kad ce opet zaigrat a ima 35 godina
14 8
Lenox
Veliko pojacanje iz Rudara HAHAHAHAHAHAAHAH
9 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi