Ismael odlučio

Ajdin Hasić otpisan u Bešiktašu

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić (20) otpisan je od strane trenera Bešiktaša Valeriana Ismaela.

Talentovani 20-godišnji napadač nije u planovima francuskog stručnjaka za ovu sezoni i klub pokušava da ga se riješi. U planu je transfer ili nova posudba.

Ime novog kluba već se nazire. To bi mogao biti novi član društva najboljih Istanbulspor čiji trener Osman Zeki Korkmaz želi vidjeti Hasića u svojim redovima.

Navodno bi u ovom klubu 20-godišnji bh. fudbaler imao zagarantovane minute. To je ono što je Hasiću trenutno najpotrebnije i ponuda Istanbulspora izgleda dosta dobro.

Također, pored ovog superligaša nekoliko klubova iz drugog razreda turskog fudbala pokazuje interes za Hasića i ostaje nam da vidimo gdje će ovaj mladi fudbaler igrati u ostatku ove sezone.

Hasić je u prethodne dvije sezone išao na posudbe. Nastupao je za ekipu Umraniyespora gdje je pružao sasvim solidne partije.

Nije bh. fudbaler pružao loše partije ni kada je dobijao šansu u Bešiktašu. Za istanbulskog velikana nastupio je 13 puta i postigao je dva pogotka.

Ipak, nije se uspio dokazati Ismaelu pred ovu sezonu. Odlučeno je da je ipak mnogo bolje da ide negdje gdje će imati više šanse za igru i to je trenutno sasvim dobra opcija za Hasića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored 20-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Valerian Ismael je otpisao još trojicu fudbalera, a to su Francisco Montero, Welinton i Tyler Boyd.

Bh. fudbaler ugovorom za istanbulskog velikana vezan je do ljeta 2024. godine uz platu od 450.000 eura na godišnjem nivou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.