Odigrao jedan meč za Čelik, naplatio 45.000 KM, a sada pred potpisom za velikana iz Turske
Turski defanzivac prema pisanjima medija iz ove zemlje pred potpisaom je za jedan od najvećih klubova u ovoj zemlji

Emirhan Topcu pred potpisom za Bešiktaš

Odigrao jedan meč za Čelik, naplatio 45.000 KM, a sada pred potpisom za velikana iz Turske

D. Kurbegović

Bešiktaš je jedan od najvećih klubova u Turskoj, te klub s ogromnom armijom navijača. Svake sezone ciljevi ovog kluba su najveći, a tako je i za narednu sezonu. Nekoliko igrača je napustilo klub, a došlo je i nekoliko novih igrača od kojih se očekuje da budu prevaga u narednoj sezoni.

Zanimljivo je kako pišu turski mediji da je vrlo blizu potpisa za Bešiktaš i 21- godišnji Emirhan Topcu, nogometaš, koji je posljednju sezonu nastupao za Rizerspor. Ovaj nogometaš koji može igrati na svim pozicijama u defanzivi pred potpisom je za turskog velikana.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovaj nogometaš prije dvije godine iz Rizespora stigao u zenički Čelik na šestomjesečnu posudbu u vrijeme kada su klubom s Bilinog polja upravljali "investitori" iz Turske. Emirhan Topcu za Čelik je odigrao samo jedan meč i to u porazu na Tušnju protiv Slobode rezultatom 2:1, kada je isti igrač skrivio jedanaesterac, kojeg su domaćini sigurno realizirali.

Nakon toga uslijedio je prekid prvenstva radi koronavirusa, te je Čelik ispao u niži rang. Emirhan Topcu vratio se u Rizerspor te je putem svojih agenata tužio klub s Bilinog polja, koji mu je u martu ove godine morao isplatiti 45.000 KM.

Topcu će možda naredne sezone nositi dres Besiktasa, a sigurno da nikada neće zaboraviti "epizodu" na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Hajde nogu slomio varalico.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi