Pred nastupajući vikend

Zrinjski iskoristio posljednji džoker

Haris Zilić

Stigla je još jedna odgoda u Premijer ligi Bosne i Hercgeovine u tekućoj sezoni.

Odgođen je herceogvački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega, a razlog je nastup Plemića u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige gdje ih danas očekuje revanš duel protiv Tobola u dalekom Kazahstanu.

Ovu informaciju ptovrdio je i NK Široki Brijeg na zvaničnoj stranici.

"Natjecateljsko povjerenstvo Nogometni savez Bosne i Hercegovine, na zahtjev domaćina, službeno je odgodilo veliki hercegovački derbi između HŠK Zrinjski Mostar i NK Široki Brijeg koji se trebao odigrati u nedjelju, 14. kolovoza na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru u okviru 5. kola m: tel Premijer lige BiH.

Razlog odgode je današnja uzvratna utakmica Mostaraca u 3. kolu kvalifikacija Europa Conference League na gostovanju kod FC «Tobol» u dalekom Kazahstanu.

Novi termin velikog hercegovačkog derbija bit će naknadno određen.", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

Zrinjski je tako iskoristio trećeg džokera ove sezone jer NFSBiH dozvoljava odgodu tri utakmice za klubove koji igraju u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su već odgađali utakmice protiv Slobode i Sloge dok su sa Leotarom zamijenili domaćinstvo.

Za Široki će ovo biti prva pauza ove sezone jer su odigrali četiri uvodna kola gdje su skupili deset bodova i trneutni su lideri na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.