Zrinjski u dalekom Kazahstanu brani gol prednosti i traži kartu za play off
FOTO: A. Čaušević

UEFA konferencijska liga

Zrinjski u dalekom Kazahstanu brani gol prednosti i traži kartu za play off

H. Zilić

Aktuelne prvake BiH ekipu Zrinjskog danas očekuje revanš utakmica trećeg pretkola UEFA konferencijske lige.

Mostarci gostuju u daleko Kazahstanu ekipi Tobola i donose prednost iz prvog meča od 1:0.

Slavlje Plemićima prošli četvrtak u Mostaru donio je Niko Janković maestralnim pogotkom direktno iz kornera.

Zrinjski ima prednost, ali i treba biti orpezan. Tobol je veoma nezgodna ekipa, sigurno će tražiti svoju šansu danas, pogotovo jer se igra na njihovom terenu.

Pobjednik iz duela Tobol - Zrinjski u play off rundi UEFA ko0nferencijske lige igrat će sa poraženim iz duela trćeg pretkola Evropa lige u kojem se sastaju SLovan Bratislava i Olympiacos, a prvi susret je okončan rezultatom 1:1.

Duel u Kazahstanu igra se u 16 sati po centralnoevropskom vremenu i to će biti drugi duel današnjeg programa trećeg pretkola UEFA konferencisjke lige jer pola sata ranije svoj meč počinju Kyzylzhar i APOEL.

"Očekujem tešku utakmicu, agresivnog domaćina, otvorenijeg, koji će vjerovatno krenuti po pogodak od prve sekunde, na šta mi moramo odgovoriti na isti način, da budemo u istoj čvrstini kao što smo bili prvu utakmicu, da pokažemo jedan gard koji smo pokazivali do sada i u Kišinjevu i u Tirani i da, ne da odbranimo, nego da probamo postići pogodak i da napravimo sve da prođemo dalje", kazao je u najavi utakmice trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Inače, Jakirović nije bez briga pošto na raspolaganju neće imati neke od važnih igrača. Suspendovani su Josip Ćorluka i Nikola Mandić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U kadru neće biti ni Kerima Memije koji nije uspio dobiti vizu za Kazahstan pa ostaje da se vidi ko će zamijeniti standardne bekove.

Pravdu će dijeliti arbitri iz Belgije. Nathan Verboomen obavljat će funkciju glavnog sudije, a asistirat će mu Mathias Hillaert i Ruben Wyns. Četvrti sudija je Jan Boterberg.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umzm12123
Nema sta,lijepo od vas da ste napisali barem da igraju danas,al od koga je dovoljno je...
3 0
Rodjen.kao.Jugosloven
Sretno, trenutno jedini klub u BiH koji se trudi da napravi iskorak, te je i u ligi konstantno među top 3. Svaka čast.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti