Na 50 metara delfin

Duel dvije Mostarke na startu EP-a: Lana Pudar i Amina Kajtaz u istoj kvalifikacionoj grupi

Haris Zilić

U Rimu je počelo Evropsko prventsvo u plivanju.

Već sutra za bh. javnost će biti zanimljiv dan.

U devet ujutro počinju kvalifikacije na 50 metara delfin u konkurenciji plivačica.

Interesantno da ćemo u istoj grupi gledati dvije Mostarke, a riječ je o Lani Pudar i Amini Kajtaz.

Lana će naravno nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine dok će Amina nastupati pod zastavom Hrvatske obzirom da je odlučila da uzme hrvatsko sportsko državljanstvo.

U pomenutoj grupi Lana ima peti rezultat ove sezone u vremenu 26.29, dok AmIna ima deveti rezultat u grupi ove godine u vremenu 27.48.

Amina će biti u početnoj stazi označenoj sa 0, dok će Lana biti u stazi broj 2.

U kvalifikacijama na 50 metara delfin za plivačice gledat ćemo četiro grupe odosno ukupno 38 plivačica, a 16 najboljih izborit će plasman u polufinale.

Ovome dodjamo da Lana ima 15. rezultat u Evropi od svih plivačica koje ćemo gledati sutra, a Amina 27. rezultat u Evropi na 50 metara delfin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.