Amina Kajtaz nastupa za Hrvatsku: U polufinalu moguć duel protiv Lane Pudar

Miss sporta Hrvatske

Amina Kajtaz nastupa za Hrvatsku: U polufinalu moguć duel protiv Lane Pudar

H. Zilić

Evropsko prvenstvo u plivanju počinje danas su Rimu.

Naravno, pored naše najbolje plivačice Lane Pudar našu državu će na ovom prvenstvu predstavljati plivači Adi Mešetović iz Plivačkog kluba "Borac" iz Banja Luke i Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba "Olymp", također iz Banja Luke.

Međutim jedna informacija je iznenadila mnoge.

Mostarka Amina Kajtaz na pomenutom prvenstvu nastupat će pod zastavom Hrvatske

Kajtaz je navedena kao nova članica reprezentacije i donedavna predstavnica Bosne i Hercegovine, koja je u maju prošle godine zatražila hrvatsko sportsko državljanstvo.

Poznato je bilo da je Amina 2020. godine dobila hrvatskog državljanstvo, a sada je odlučila i da nastupa za Hrvatsku.

Oglasi

Također, na zvaničnom sajtu Evropskog prvenstva u Rimu, navedeno je da će se kao reprezentativka Hrvatske takmičiti u disciplini 100 metara delfin u kojoj će nastupiti i Lana Pudar, te je moguće da vidimo i njihov duel u slučaju da prođu kvalifikacije.

Amina je prošle godine izabrana i za Miss sporta Hrvatske.

Sličan slučaj smo imali prije skoro deceniju kada je još jedna Mostarka Ćamila Mičijević odlučila da igra za rukometnu reprezentaciju Hrvatske, ali Ćamilin potez je i na neki način razumljiv jer BiH nije imala aktivne ženske reprezentacije. Par godina kasnije Ćamila je jedna od najboljih rukometašica današnjice, a da li će Amini plivanje pod zastavom Hrvatske u budućnosti donijeti poboljšanje rezultata, pokazat će vrjeme.

Inače, EP će biti održano od 11. do 17. augusta u nacionalnom plivačkom centru "Parco Del Foro Italico".

Top Komentari

Ende
Amina i jeste za miss i za influensanja, a ko plivacica je smijesna
14 0
bazaorao
A ko je ona?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi