Veliki rezultati Maltežana

Novi nevjerovatan rezultat Hamruna s Malte: Nakon Veleža na šokantan način ispao još jedan velikan

Midhat Šljivak

Hamrun Spartans s Malte plasirao se u play off za Konferencijske lige nakon što je večeras boljim izvođenjem penala savladao Levski iz Sofije 1:2 (1-4 penali).

Bugarski velikan Levski ušao je u ovaj meč s pogotkom prednosti iz prvog meča. Postigli su ga u 95. minuti za 1:0 i bili su veliki favoriti pred revanš na svom terenu.

Međutim, večeras u Sofiji je nastao muk nakon više od 120 minuta igre. Hamrun je na nevjerovatan način stigao do pobjede u regularnom dijelu, izdržao je sve napade i na kraju prošao dalje boljim izvođenjem penala.

Hamrun je do vodstva u ovom meču stigao u 78. minuti. Guilaumier je pogodio za vodstvo gostiju od 1:0, no u prvoj minuti nadoknade Levski preko Tsunamija dolazi do gola 1:1.

Činilo se kako je u tim trenucima sve gotovo, ali Hamrun nije odustajao već u narednom napadu dolazi do pogotka. Camenzuli prekrasno pogađa za 2:1 i odvodi meč u produžetke.

Produžeci nisu donijeli golove, pa se pristupilo izvođenju penala. Tamo je Levski bio zaista katastrofalan i Maltežani su to iskoristili.

Hamrun je iskoristio četiri penala koja je imao, bugarski velikan samo jedan i kreirana je još jedna velika senzacija, a tim s Malte piše historiju u evropskim tkamičenjima.

Podsjetimo, tim s Malte je u prethodnoj fazi takmičenja izbacio mostarski Velež. Bilo je dva puta po 1:0 i mnogi su napali Rođene kako su se obrukali.

Međutim, Hamrun je pokazao da ovaj tim itekako zna igrati fudbal. Nakon Veleža eliminisan je još jedan velikan i vidjet ćemo koliko ovaj klub može u play offu gdje ih čeka Partizan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 3. pretkolo:

Levski - Hamrun 1:2 (1-4 penali).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.