Osimu uskoro na raspolaganju veliko pojačanje!

Odlične vijesti za Rođene

Osimu uskoro na raspolaganju veliko pojačanje!

A. Čaušević

Velež Premijer ligu nastavlja u petak gostovanjem Leotaru. 

Avantura Rođenih u Evropi je okončana možda i ranije od planiranog, pa se sada mogu potpuno fokusirati na domaća takmičenja gdje su ambicije svakako visoke.

U prošlom kolu sigurnom igrom sa 3:1 savladan je Željezničar, dok je naredni ispit već u petak kada slijedi gostonje Leotaru u Trebinju.

Velež je u utorak odigrao pripremani meč sa federalnim prvoligašem GOŠK-om sa 1:4 što je sigurno bila dobra provjera za utakmicu na stadionu Police.

Pozitivna stvar za trenera Amara Osima je i ta što će uskoro na raspolaganju imati Harisa Ovčina, jednog od najboljih igrača lige na bočnim pozicijama.

Ovčina se nezgodno povrijedio krajem prošle sezone prije nego što će mu isteči ugovor sa Veležom. Bilo je to u posljednjem ligaškom meču protiv Sarajeva.

Nakon nekoliko sedmica razmišljanja odlučio je ostati u redovima osvajača Kupa BiH te je potpisao novi ugovor do 2024. godine.

Očekivalo se da Sarajlija pauzira do jeseni, ali su mu naporni i očigledno učinkoviti individualni treninzi ubrazli proces oporavka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako se Ovčina već sada pojavljuje na treninzima Veleža, uglavnom trenira odvojeno, ali je pitanje dana kada će biti priključen ostatku ekipe.

I dok se ekipi priključuje Ovčina, Velež bi uskoro trebao ostati bez jednog od ključnih igrača pošto je vrlo izvjesna prodaja Samira Zeljkovića u Rusiju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi