Sjajno otvaranje drugog kola

Tinejdžeri ušli i donijeli preokret i pobjedu Borussiji na Europa-Parku!

Eldar Ganibegović

Utakmicom na Europa-Parku večeras je otvoreno drugo kolo njemačke Bundeslige. 

Freiburg je na svom terenu dočekao Borussiju Dortmund, a krajnji rezultat na kraju je glasio 1:3.

Gledali smo dosta otvoren meč u prvom poluvremenu. Prvu pravu šansu imao je Modeste u 22. minuti kada iz neposredne blizine nije uspio ubaciti loptu u mrežu domaćina.

Odmah nakon toga na drugoj strani s distance šutira Sallai, lopta je prozujala tik pored stative.

Do vodstva domaći tim potpuno zasluženo dolazi u 35. minuti. Gregoritsch je pokupio jednu odbijenu loptu i postigao gol za 1:0.

U drugom poluvremenu se skoro ništa nije dešavalo do 70. minute kkada je Gregoritsch propustio šansu da duplira vodstvo domaćina i to dva dva puta. Jednom u pomenutoj 70. minuti, te četiri minute kasnije. 

Nakon toga, preokret Borussije Dortmund, a donose ga tinejdžeri koji su ušli s klupe.

Bynoe-Gittens (18 godina) pogađa za 1:1 u 77. minuti, a preokret i pobjedu gostima donosi Moukoko (17) sedam minuta kasnije. 

Sudbinu domaćina zapečatio je još jedan rezervista, Marius Wolf, u 88. minuti meča. 

Borussia sada ima šest bodova, a Freiburg tri. U narednom kolu Borussia dočekuje Werder, dok Freiburg ide u goste Stuttgartu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

Freiburg - Borussia Dortmund 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.