Borussia zamjenu za Hallera pronašla u Seriji A, transfer pred realizacijom

Ništa od Džeke

Borussia zamjenu za Hallera pronašla u Seriji A, transfer pred realizacijom

E. Škorić

Njemački klub Borussia Dortmund bio je prisiljen hitno reagovati nakon zdravstvenih problema Sebastiena Hallera.

Haller je ovog ljeta stigao iz Ajaxa za 31 milion eura, ali je napadaču u međuvremenu otkriven tumor testisa, zbog čega mora na kemoterapije i propustit će nekoliko mjeseci.

Haller je u Dortmund došao kao nasljednik Erlinga Haalanda, ali uprava Milionera sada je prisiljena da pronađe novog napadača.

Iako je u opticaju bilo nekoliko imena, spominjao se i Edin Džeko, na kraju je izbor pao na Giovannija Simeonea (27).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nastariji sin Diega Simeonea će ubrzo postati novi član BVB-a, iako ga je htio dovesti i Juventus, kojem je neophodna zamjena za Dušana Vlahovića.

Simeone je imao 17 golova i pet asistencija u prošloj sezoni Serije A i bio je četvrti strijelac prvenstva. Argentinac je trenutno član Verone, koja ga je dovela iz Cagliarija, a ranije je igrao još za Fiorentinu, Genou, Banfield i River Plate.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
Dobar izbor mislim da su "uboli" sa napadačem
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi