Gol nakon dvije minute

Nevjerovatan početak Lukakua u dresu Intera

Midhat Šljivak

Inter već od 2. minute vodi s 1:0 protiv Leccea.

Meč samo što je počeo na stadioni Via del Mare, a Lukaku je već pokazao da će ove sezone biti istinska zvijer pred protivničkim golom.

Belgijanac je dobro pratio akciju. Darmian mu je vratio loptu, a Lukaku je s nekoliko metara uspio da pogodi mrežu Leccea za vodstvo Intera od 1:0.

Podsjetimo, Lukaku se ovog ljeta vratio u Inter nakon neuspješne sezone u Chelseaju. Dobio je mjesto prvog napadača ispred Edina Džeke koji svoju šansu čeka s klupe za rezerve.

Romelu Lukaku je 2021. godine vodio Inter do titule prvaka Italije. Bio je nezaustavljiv u dvije sezone u dresu Nerazzurra za koje je prije večerašnjeg meča postigao 64 gola u 95 nastupa.

Njegovim povratkom Inter je dobio dodatnu snagu u napadu. Cilj je ponovno osvajanje Scudetta i vidjet ćemo hoće li tim Simonea Inzaghija to i uspjeti.

Trener italijanskog viceprvaka odlučio se za sljedećih 11 za večerašnji meč:

Handanović: Škriniar, De Vrij, DiMarco, Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Gosens, Martinez, Lukaku..

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na klupi su ostali, pored Džeke, sljedeći igrači: Cordaz, Onana, Dumfries, Gagliardini, Correa, Bellanova, Asllani, Mkhitaryan, Zanotti, Fontanarosa, Bastoni.

Lecce nastupa u ovom sastavu: Falcone, Cetin, Baschirotto, Bistrović, Di Francesco, Gonzalez, Gendrey, Gallo, Strefezza, Hjulmand, Ceesay.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.